dinsdag 19 mei 2015

Jurkjes voor Lieke

Het is alweer een tijd geleden dat ik een bericht heb geplaatst maar ik ben wel weer lekker bezig geweest. Voor nichtje Lieke heb ik een aantal tricot jurkjes gemaakt waaronder deze met vleermuismouwen:





Daarnaast heeft ze komend weekend een bruiloftsfeest waarvoor ze graag een nieuwe jurk wilde. Na samen een heleboel voorbeeldjurkjes online te hebben bekeken koos ze zelf voor een jurkje zoals deze:

En dit is mijn versie geworden:


De mouwtjes waren nogal een gepruts omdat ik in eerste instantie vergeten was haar arm op te meten en ze veel te strak bleken.... Uitgehaald en nieuwe mouwtjes geknipt (en deze keer niet gevoerd maar gewoon gezoomd) en toen pasten ze gelukkig wel! De rok is een halve cirkelrok, zodat de strepen mooi in een V lopen in de zijnaden. 

Nog een fotootje op model met een pettiskirt eronder. Staat haar goed vind ik! :-)




4 opmerkingen:

 1. Kijk er altijd naar uit als jij weer wat laat zien. Jurkjes zijn weer erg leuk geworden. Ik doe altijd weer inspiratie op als ik jouw blog bekijk! Ben benieuwd wat je dit voorjaar nog meer laat zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk met de horizontale strepen in de cirkelrok!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, weer helemaal weg van je creaties, mag ik vragen waar je het patroon van de vleermuisjurk vandaan hebt? Groetjes Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben een beginnende naaister en ik vind het vleermuisjurkje en de jurk met shirt en sweatrok eraan vast erg leuk, waar kan ik de patronen vinden. Alvast bedankt voor je reactie.
  Groetjes Susan

  BeantwoordenVerwijderen