woensdag 16 december 2015

Kerst 2015

"Mama, ik wil ook een nieuwe jurk voor kerst!" Nou ja vooruit dan maar. Fenne's kast was al aardig gevuld maar zo'n verzoek kon ik natuurlijk niet weigeren. Gelukkig had ik nog genoeg voorraad stofjes liggen. Zoveel zelfs dat ik er maar 4 gemaakt heb die allemaal zouden kunnen als kerstjurk. Aan Fenne de keuze....

Deze vindt ze heb mooiste en die wil ze morgen aan naar het kerstfeest op school.
Deze sterrenmaillot van de Hema past er gelukkig precies bij. De bloem heb ik in de zomer een keer bij de Wibra gekocht.

UPDATE: foto op ons prachtige model! :-)


Voor het patroon heb ik de gebruikelijk Antonia gebruikt maar dan met een boothals. (wijder op de schouder en hoger aan de hals) De stof is een lekker warme jogging met zachte binnenkant dus hij zal vast ook heerlijk zitten. 

Vervolgens had ik nog een blauw tricotje liggen waarvan ik weet dat de kleur haar zo goed staat. Gepimpt met een zilveren glitterster en bandje op de rug is het toch ook aardig kerstachtig vond ik. Het patroon is Mareen.Eindelijk heb ik dan ook een doel gevonden voor een van de allereerste tricot stofjes die ik jaren geleden kocht; een klassieke Pied de poule. Ik vond dat alleen maar passen bij een klassiek jurkje of zoals Fenne het zelf zegt een ouderwetse jurk. Als patroon heb ik Antonia gebruikt met een extra knip in het voorpand. Deze is nu gebombardeerd tot kerstjurk voor 2e kerstdag. ;-)


Tenslotte had ik ook nog voldoende stof over van de stof waar ik vorig jaar het kerstjurkje van maakte. Fenne was er niet zo blij mee dat het jurkje ingekort had tot een shirtje had, dus ze wilde graag weer een glitterjurk. Dit keer heb ik hem (geinspireerd op Br@nd) wat sportiever gemaakt.
Het patroon is Mareen met extra mouwboorden en een onderboord.
Fijne kerstdagen en een gelukkig en creatief 2016 allemaal!


9 opmerkingen:

 1. Ze zijn stuk voor stuk alle 4 erg leuk/mooi/gezellig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn stuk voor stuk alle 4 erg leuk/mooi/gezellig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat voor bandjes gebruik je op de jurkjes? Elastisch ? En waar koop je ze? Ik kan alleen gewone glitterband vinden zonder stretch of glitterelastiek.
  Groet ansanita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik ook niet elastische bandjes hoor. Maar strijk dan wel eerst aan de binnenkant een strookje naadband of strook vlieseline om te voorkomen dat de tricot gaat trekken.
   Groetjes

   Verwijderen
 4. Leuke jurkjes, in de eerste instantie eenvoudig, maar met leuke details worden het prachtjurken. Kenmerkend voor jouw style. Leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! hoop dat je gauw weer wat nieuws blogt! Mis je inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een leuke nieuwe jurk voor de kerst! www.emeralbeautylife.nl

  BeantwoordenVerwijderen